Cercador de Didactàlia:

21 de nov. 2007

Sobre la fira Educ@tice 2007

Reprodueixo una notícia que he trobat al blog de Fabrice Facorat.

Avuí m'he topat amb la notícia de l'obertura del saló Educ@tice 2007 del 21 al 23 de novembre a Paris Expo (Halle, 6). Pensava trobar-hi un stand de Mandriva, especialment de la seua solució Édutice, però malauradament no ha estat així :( Espero que Mandriva pensarà de ser-hi l'any pròxim. Entre els expositors, és remarcable la presència de Microsoft, però també de VmWare, Quark (QuarXpress), Oracle i fins i tot EBP, l'especialista de la comptabilitat.
Consultant la llista de les conferències, he pogut notar que no hi havia res sobre el software lliure... Trobo realment colpidor que el Soft Lliure no sigui tingut en compte des de què es parla de l'ús de les TIC a l'Educació Nacional.
Pitjor encara, la conferència “Lliures, editorials o mutualitzades. Recursos numèrics per l'Educació” inclou un ponent de Microsoft... Tot el mon coneix la definició de Lliure de Microsoft. Al meu entendre, fa falta un gran treball de professionalització i d'exposició de solucions lliures i de soft lliure com a mitjà per l'ensenyament. Feliçment no tot és perdut, s'han fet progressos, però tinc l'impressió que això surt de la voluntat d'alguns que ho fan com a hobby, encara que amb alguns bocins comercials, però sense una veritable política i sense un mar de fons al darrera :(
Hasta la Victoria Siempre!
make PrestaShop themes