No m'estic referint a la capacitació del professorat. Ni les actituds quasi luddites d'alguns companys en relació a la introducció de les TIC a l'ensenyament. Estic parlant d'una administració que no posa els mitjans per a fer realitat l'alfabetització digital del professorat. I no parle només dels cursets on-line de Moodle. Parle de la capacitació al nivell del curriculum de l'ESO de tot el professorat, el qual serà la base per a passar després a la fase d'aplicació d'aquestes capacitats en un context 2.0 amb plataformes LMS com ara el Moodle (potser facilitant-la via exeLearning).
Però quan veig les noves aules d'informàtica totes implementades amb Lliurex (amb la versió 8.04... res de la darrera estable), amb una instal·lació standard que manté els jocs de Gnome habilitats; i un professorat fora de l'àrea d'informàtica incapaç de plantejar-se una classe normal amb 20 i pico alumnes perquè el programa responsable de la monitortzació de les estacions de treball dels alumnes no xuta perquè no et donen privilegis d'administrador, si més no com a root del servidor de la dita aula... O s'obliden de posar en els repositoris els paquets que funcionen en Ubuntu, ni donen les instruccions per habilitar-los. Ni parlar-ne de l'instal·lació/desinstal·lació via NFS (em miren un poc extranyats ara ;)
Sembla que el que vol l'administració no és potenciar el software lliure sinó estalviar-se diners que s'haurien de gastar en el cas d'usar software propietari. A més de justificar despeses presupostàries que queden bé en els balanços dels debats parlamentaris però són completament inoperants en el dia a dia de l'ensenyament secundari en la Comunitat Valenciana.